Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

JPNPP, Benchmark Electronics tanam pokok di Taman Negeri Bukit Panchor
diterbitkan pada 02 March 2024

Jabatan Perhutanan Negeri Pulau Pinang (JPNPP) melalui Pejabat Hutan Daerah Seberang Perai Selatan bersama Benchmark Electronics telah menjalankan aktiviti penanaman pokok pada 2 Mac 2024 di Taman Negeri Bukit Panchor, Pulau Pinang.

Aktiviti penanaman yang merupakan salah satu pengisian program tanggungjawab sosial korporat Benchmark Electronics. Sebanyak 20 pokok merbau (Intsia palembanica) telah ditanam.

Sebagai tanda penghargaan, Benchmark Electronics turut menyumbangkan 12 kerusi batu bagi kegunaan rekreasi di taman negeri tersebut.

Sumber: Jabatan Perhutanan Negeri Pulau Pinang

Kenali pokok kita
Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my