Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Sun Life Malaysia tanam 1,000 pokok di Kapar, Selangor
diterbitkan pada 28 October 2023

Seramai 70 sukarelawan Sun Life Malaysia telah menanam 1,000 anak pokok bakau kurap (Rhizophora mucronata) di Hutan Simpan Kapar Tambahan, Kapar, Selangor pada 28 Oktober 2023.

Aktiviti kerjasama antara Sun Life Malaysia, Yayasan Hijau Malaysia (YHM) dan Jabatan Perhutanan Negeri Selangor ini menyokong Program Penghijauan Malaysia melalui Kempen Penanaman 100 Juta Pokok.

Sun Life Malaysia telah menanam 1,500 pokok sejak 2022.

Diharap inisiatif Sun Life Malaysia ini dapat diteruskan lagi pada masa hadapan untuk memberi kesedaran mengenai kepentingan memelihara dan memulihara alam semula jadi.

Sumber: Yayasan Hijau Malaysia

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my