Hak Cipta © 2023, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (NRECC)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Warga FRIM tanam pokok sempena sambutan Bulan Kebangsaan
diterbitkan pada 14 September 2022

Warga Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) meraikan sambutan Bulan Kebangsaan dengan menyertai Pertandingan Gambar Penanaman Pokok bersama Jalur Gemilang.

Aktiviti ini diadakan untuk memeriahkan sambutan Bulan Kebangsaan, menyemarakkan semangat cintakan negara serta menyokong Program Penghijauan Malaysia melalui Kempen Penanaman 100 Juta Pokok (2021-2025).

Sebanyak 19 penyertaan telah diterima sepanjang tempoh pertandingan dari 29 Ogos sehingga 14 September 2022.

Tiga penyertaan yang mendapat paling banyak 'Likes' dalam masa 24 jam di Facebook FRIM ialah:

  1. Peserta FRIM yang menghadiri 32nd Malaysian Society Plant Physiology Conference (MSPPC 2022)
  2. Nur Nabilah Alias
  3. Shamira Aida Shaimi

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (NRECC) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nrecc.gov.my