Hak Cipta © 2022, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Tenaga dan Sumber Asli (KeTSA)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Sun Life Malaysia tanam bakau di Telok Panglima Garang
diterbitkan pada 27 August 2022

Sun Life Malaysia sekali lagi telah bekerjasama dengan Yayasan Hijau Malaysia (YHM) dalam program penanaman pokok sebagai sokongan kepada Program Penghijauan Malaysia: Kempen Penanaman 100 Juta Pokok pada 27 Ogos 2022.

Kerjasama kali ini diadakan menerusi Program Penanaman Bakau Sun Life Malaysia di Taman Rekreasi Paya Bakau Sijangkang, Telok Panglima Garang, Selangor.

Sebanyak 150 anak pokok bakau kurap (Rhizophora mucronata) telah ditanam oleh hampir 40 orang peserta daripada staf Sun Life Malaysia.

Sebelum ini, Sun Life Malaysia telah menanam 350 pokok landskap/nadir di Taman Rekreasi Sungai Chua, Kajang, Selangor pada 23 Julai 2022.

Inisiatif pihak Sun Life Malaysia ini diharap dapat diteruskan lagi pada masa hadapan demi memberi kesedaran mengenai kepentingan memelihara dan memulihara alam semula jadi.

Sumber: Yayasan Hijau Malaysia

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Tenaga dan Sumber Asli (KeTSA) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Tenaga dan Sumber Asli tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello@100jutapokok.gov.my