Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Program Penanaman Pokok Bakau dan Pembersihan Pantai sempena Program Penghijauan Malaysia
diterbitkan pada 05 January 2022

Tarikh : 9hb Januari 2022 (Ahad)
Masa : 7.00 pagi – 12.00 tgh/hari
Tempat: Hutan Simpan Pulau Ketam, Kuala Perlis

Program Penghijauan Malaysia melalui Kempen Penanaman 100 Juta Pokok Anjuran Pejabat Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Negeri Perlis dengan kerjasama Rakan KPDNHEP, Trash Hero Perlis dan Jabatan Perhutanan Negeri Perlis.

Kempen ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran mengenai kepentingan kawasan litupan hijau & hutan untuk kesejahteraan kualiti hidup serta usaha untuk menambahbaik ekosistem & biodiversiti negara. Kempen ini mensasarkan penanaman 100 juta pokok dalam tempoh 5 tahun bermula dari tahun 2021 hingga 2025.

Sertai group Telegram untuk sebarang terkini melalui pautan berikut https://t.me/trashheroperlis

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my