Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Mass Flowering of The Malaysian Rainforest: Capitalising on The Event for Mass Production of Planting Materials
diterbitkan pada 03 August 2021

Kementerian Tenaga dan Sumber Asli (KeTSA) dan Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) dengan kerjasama The Habitat Foundation telah menganjurkan Greening Malaysia: 100Million Trees Campaign Webinar Series sesi ke-2 pada 30 Julai 2021 (Isnin) yang membincangkan tajuk Mass Flowering of The Malaysian Rainforest: Capitalising on The Event for Mass Production of Planting Materials melibatkan barisan ahli panel jemputan yang berpengalaman.

Siri webinar kedua ini merungkai dengan lebih terperinci tentang kajian dan langkah-langkah restorasi hutan yang dijalankan oleh agensi-agensi tertentu dalam usaha konservasi hutan di negara kita.

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my