Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Usaha JUPEM Perak dalam menjayakan Program Penghijauan Malaysia: Kempen Penanaman 100 Juta Pokok
diterbitkan pada 20 May 2021

Sebagai tanda sokongan kepada Program Penghijauan Malaysia melalui Kempen Penanaman 100 Juta Pokok, JUPEM Perak turut mengambil bahagian untuk mengadakan aktiviti penanaman pokok secara berkala. Untuk peringkat permulaan, jabatan telah merancang untuk menjalankan aktiviti menanam pokok buah-buahan.

Pada 20 Mei 2021, dengan kerjasama Perbadanan Menteri Besar Perak (MB Inc) sebanyak 320 anak pokok buah-buahan akan ditanam oleh kakitangan JUPEM Perak bagi tujuan tersebut. Pihak JUPEM Perak merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada pihak MB Inc dan ucapan terima kasih di atas kerjasama dan penglibatan semua warga JUPEM Perak dalam menjayakan kempen penanaman pokok ini.

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my