Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Penanaman Pokok Bakau Bagi "Kempen Penghijauan Kerian" Inisiatif Penanaman 100,000 Pokok Negeri Perak Peringkat Daerah Kerian
diterbitkan pada 10 April 2021

Program Penanaman Bakau ini adalah kesinambungan bagi “Kempen Penghijauan Kerian” Inisiatif Penanaman 100,000 Pokok Negeri Perak Peringkat Daerah Kerian yang telah diadakan pada 07 April 2021 di Pusat Bandar Parit Buntar bersempena dengan Program Penghijauan Malaysia.

Program disempurnakan oleh Yang Dipertua Majlis, Setiausaha Majlis, Pegawai-pegawai dari Jabatan Perhutanan Daerah Larut Matang & Selama, Jabatan Parit & Saliran Daerah Kerian, Maritim Kuala Kurau, Penghulu Mukim serta JKKK Mukim Bagan Tiang, Ahli-ahli Majlis, ketua-ketua jabatan dalaman serta warga kerja MDK.

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my