Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Program Penanaman Pra Sambutan Hari Hutan Antarabangsa peringkat Negeri Sarawak
diterbitkan pada 24 March 2021

24hb Mac 2021 - Program Penanaman Pra Sambutan Hari Hutan Antarabangsa peringkat Negeri Sarawak telah diadakan oleh Jabatan Hutan Sarawak dan Dewan Bandaraya Kuching Utara.

Hari Hutan Antarabangsa disambut setiap tahun sebagai simbol kepada usaha-usaha ke arah meningkatkan kesedaran manusia kepada isu-isu berkaitan dengan pemeliharaan dan pemuliharaan hutan.

Pra Penanam Sambutan Hari Hutan peringkat Negeri Sarawak dilancarkan oleh YBhg. Datu Hamden bin Haji Mohammad, Pengarah Hutan Sarawak bersama YBhg. Datu Haji Junaidi bin Haji Reduan, Datuk Bandaraya Kuching Utara.

Penanaman sebanyak 1000 batang pokok bagi menjayakan majlis menunjukkan usaha yang komited dalam memberi sokongan kepada Program Penghijuan Malaysia: Kempen Penanaman 100 Juta Pokok.

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my