Hak Cipta © 2023, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (NRECC)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Penggunaan reka bentuk logo dan pepanji Penghijauan Malaysia
diterbitkan pada 12 April 2021

Kementerian Tenaga dan Sumber Asli (KeTSA) amat mengalu-alukan penglibatan semua pihak dalam menjayakan Program Penghijauan Malaysia: Kempen Penanaman 100 Juta Pokok. Agensi-agensi kerajaan, syarikat-syarikat swasta, badan-badan bukan kerajaan dan individu yang berminat boleh menggunakan reka bentuk dalam format Adobe Illustrator (AI) dan Adobe Acrobat (PDF).

Syarat pengunaan logo dan pepanji ini adalah mudah sahaja iaitu dengan hanya merekodkan data penanaman pokok di dalam laman web www.100jutapokok.gov.my atau melalui aplikasi mudah alih "Penghijauan Malaysia" yang boleh dimuat turun di Apple App Store, Google Play Store dan Huawei App Gallery.

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (NRECC) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello@100jutapokok.gov.my