Hak Cipta © 2024, Kempen Penanaman 100 Juta Pokok dalam Program Penghijauan Malaysia, Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES)
Malaysia
#PokokKitaKehidupanKita
#OurTreesOurLife
Dikuasakan oleh MyBIS
Kempen Penanaman 100 Juta Pokok

Majlis Pra Pelancaran Program Penghijauan Malaysia - Kempen Penanaman 100 Juta Pokok
diterbitkan pada 22 December 2020

Menteri Tenaga dan Sumber Asli YB Dato' Dr. Shamsul Anuar Nasarah merasmikan Pra Pelancaran Program Penghijauan Malaysia - Kempen Penanaman 100 Juta Pokok yang berlangsung di Wisma Sumber Asli, 22 Disember 2020.

Program akan dilaksanakan untuk tempoh 5 tahun bermula tahun 2021 hingga 2025 dan mensasarkan penanaman 100 juta pokok.

'Pokok Kita, Kehidupan Kita' atau 'Our Trees, Our Life' merupakan tema yang dipilih bagi Program Penghijauan Malaysia ini.

YAB Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin akan menyempurnakan Majlis Pelancaran Kempen Penanaman 100 Juta Pokok peringkat kebangsaan pada 5 Januari 2021 di Seri Perdana, Putrajaya.

Dasar Perhutanan Malaysia
Dasar ini akan merangkumi pengurusan hutan secara berkekalan, pemuliharaan dan perlindungan kepelbagaian biologi, mitigasi dan adaptasi perubahan iklim, mengaplikasi teknologi perhutanan terkini, memperkasa penyelidikan dan pembangunan serta perkongsian maklumat.
ISBN 9789670250403   •   Kementerian Tenaga dan Sumber Asli   •   2021
Penghijauan Malaysia
Muat turun aplikasi peranti mudah alih Penghijauan Malaysia. Daftar pokok yang ditanam, kumpul lencana (badges) dengan laksanakan tugasan (task), dapatkan mata ganjaran (points) dan nikmati ganjaran (rewards) yang ditawarkan.
Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam (NRES) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kerajaan Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Kelestarian Alam tidak akan bertanggungjawab diatas maklumat yang diperolehi dari laman-laman pihak ketiga yang tidak ada perjanjian kerjasama dengan pihak kami.
Paparan terbaik melalui Mozila Firefox, Google Chrome atau Microsoft Edge terkini dengan resolusi 1024px x 768px dan ke atas. Sebarang pertanyaan atau maklum balas boleh diemailkan ke hello100jutapokok@nres.gov.my